انتها نامـه انواع سیـستم های بارکدینگ
تشخیص صوت :
انجام پایان نامه کامپیوتر
پایان نامه مدیریت,پایان نامه مدیریت,پایان نامه مدیریت
استفاده از سیـستم های تشخیص صوت این امكان را می دهد تا ورود اطلاعات به كامپیوتر تنها با بازگویی كلمات بوسیله کاربر انجام شود.این امكان درموارد ی كه مشغولیت كارگرد زیاد است ومی بایست دستهایش آزاد باشند بسیار زیاد مفید بوده بازده كار را بالا می برد.در اینآموزش اصوات تولید شده آدم تبدیل به علائم دیجیتال شده بوسیله نرم افزار دستگاه با لغات موجود در بانك اطلاعاتی مقایسه و مفهوم كلام بوسیله كامپیوتر درك می شود. این سیستم ها قابلیت درك تا ۱۰۰۰ كلمه ( بسته به نوع و قیمت ) را دارند. مزیت زیاد اینروش در هم اکنون تی است كه به هر دو قوت بینایی و دستی کارگر همزمان نیاز است، از عبارت زمان دریافت ارسال اجناس، كنترل كیفیت مرتب كردن كالا.
از محدودیتهای این سیـستم می توان وابستگی نیاز مبرم به تنظیم برای فركانس صوتی فرد ، محدودیت كلمات مورد استفاده و در نتیجه نیاز به آموزش فرد جهت بازگویی عبارات بهروش خاص در آخر، هزینه نسبتا بالا در مقایسه با دیگرآموزش های شناسایی خودكار برشمرد.
١ كارتهای هوشمند :
از نو ترین تكنولوژی های شناسایی خودكار، کارتهای هوشمند هستند . یك كارت هوشمند حاوی یك میكروچیپ است كه بر روی یك كارت پلاستیكی جایگذاری گردیده است . این میكروچیپ قادر به ذخیره یك كد و یا نهایت یك بانك اطلاعاتی ( بر حسب نوع برچسب ) است . آسان ترین و ارزانترین این كارتها همانهایی هستند كه به منظور پرداخت اعتباری به كار می روند. نمونه ای كارتها اكنون در سیـستم های تلفن كشورمان استفاده می شود.
هم اكنون در جهان ی صنعتی از كارتهای هوشمند استفاده وسیع ی در زمینه های شناسایی افراد در سیستم های حفاظتی، كنترل تردد، پرداخت وجه در فروشگاهها و جابجایی اطلاعات به عمل می آید.
١ باركد :
تكنولوژی باركد از متداولترین روشهای شناسایی خودكار است. هر باركد حاوی تعدادی نوارهای موازی رنگی (اکثرا ٌ سیاه و سفید) با پهنای مفرق است . این خطوط عمودی توسط دستگاه كدخوان خوانده شده وارد كامپیوتر می شود. به منظور ایجاد قابلیت خوانده شدن باركدهای مختلف توسط انواع باركد خوانها، استاندارهایی برای تولید و ساخت باركد به وجود آمده است. فرق هر یك از استاندارها در قابلیت كد كردن اعداد و حروف نمادها،طول باركد حاصله، اندازه ذخیره ســازی اطلاعات نسبت به پهنای باركد گاهي نكات فنی دیگر است . به منظور خواندن هر استاندارد خاص ، می بایست دستگاه كدخوان قابلیت پشتیبانی آن استاندارد را داشته باشد.
٨-١ برتری های سیستم باركد به دیگر سیستم های شناسایی خودكار :
– پایین بودن هزینه های كلی سیسـتم ( نصب، راه اندازی،نگهداری )
– كم اندازه بودن تجهیزات سیـستم
– گستردگی زمینه های كاربرد
– وجود استاندارهای جهان ی پذیرفته شده در سطح كشورها
– امكان بهره گیری از تجهیزات موجود نرم افزار ی سخت افزاری ( عموما كامپیوترهای شخصی ) در محیط كار.
بارکد:
١-٢ تعریف بارکد :
به زبان آسان مى توان گفت: مجموعه اى از میله ها یا خطوط سیاه رنگى که اکثرا ً بر روى زمینه اى سفید چاپ مى شود به وسیله آن از کالاى خریدارى شده شناسایى ضروری به عمل مى آید و قیمت آن معین مى شود چنانچه به دنبال تعریف دقیق ترى هستید، باید گفت:بارکد جمله است از انتقال داده ها از طریق امواج نورى. آنها مجموعه اى از خطوط میله اى موازى با عرضهاى گوناگون (پهن و نازک)هستند که اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصى براى دستگاه بارکدخوان دارد.در واقع دستگاه بارکدخوان اتومبیل ى است که اطلاعات را به شکل بصرى بر روى صفحه نمایش مى دهد.
٢-٢ تاریخچه بارکد :
ایده بارکد بوسیله Norman Joseph Woodland و Bernard Silver بوجود آمد . در سال ۱۹۴۸ آنها از دانش کده Drexel فارغ التحصیل شدند. آنها بعد از شنیدن اینکه رئیس یک کمپانی فروش مواد غذایی می خواست روال پرداخت قیمت کالا را اتوماتیک نماید این ایده را خلق کردند. یکی از اولین طرحهای آنها این بود که از رمز مورس که چاپ شده به صورت عمودی دراز شده است استفاده کنند . که بصورت نوارهای باریک پهن نشان داده می شود . بعدا آنها به استفاده از بارکد از نوع دایره های مرکز (bulls-eye) معطوف شدند. آن دو در ۲۰ اکتبر ۱۹۴۹ اختراعشان را با عنوان “Classifying Apparatus & Method” در اختراعات آمریکا به شماره ۲,۶۱۲,۹۹۴به ثبت رساندند. اختراع در ۷ اکتبر ۱۹۵۲ انتشار شد.
اولین بارکد خوان توسط Woodland ( آن موقع کارمند IBM بود ) Silver در سال۱۹۵۲ تهیه و تولید شد حاوی یک لامپ ۵۰۰ واتی و یک لوله خلا تشدید کننده نور بود که بوسیله شرکـت RCA جهت موسیقی فیلم دیدنی ساخـته شده بود
(به صورت نور روی فیلم جالب نوشته می شد ) دستگاه خیلی قابل استفاده نبود ( دستگاه به آسانی یک نوسان نما بود ، لامپ ۵۰۰ وات نسبتا کاغذ اولین نمونه بارکد را سوزاند ) و جهت استفاده تولید نشد . در ۱۹۶۲ آنها اختراع را به کمپانی Philco فروختند ، که بعدا آن را به کمپانی RCA فروخت . پیشرفت لیزر ممکن تهیه و تولید که بارکد خوان ها بسیار زیاد ارزانتر تولید و ساخته شوند ، و پیشرفت مدارات مجتمع ( IC ) رمزگشایی بارکد خوانده شده را ممکن تولید و ساخت . متاسفانه Silver در ۱۹۶۳ در سن ۳۸ سالگی درگذشت قبل از اینکه چیزی از اختراع حاصل شود. در ۱۹۷۲ یک فروشگاه Kroger در شهر Cincinnati با استفاده از یک بارکدخوان از نوع دایره های هم مرکز (bull-eye) با کمک شرکـت RCA تست ی را انجام داد . متاسفانه بارکد های دایره های مرکز به راحتی زمان چاپ کثیف می شدند زیاد موفق نبودند . در این مدت Woodland در IBM بارکد خطی را به وجود می آورد که در ۳ آوریل ۱۹۷۳ به عنوان کد محصول جهان ی (Universal Product Code) گزینش شد . در ۲۶ ژوئن ۱۹۷۴ ،در سوپرمارکت Marsh در ایالت Ohio شهر Troy اولین محصول فروشگاه ( یک بسته آدامس ) بوسیله یک دستگاه بارکد خوان فروخته شد ( این بسته آدامس اکنون در موزه Smithsonian تاریخ آمریکا موجود است )
درسال ۱۹۹۲ مدال ملی تکنولوژی بوسیله رئیس جمهور George H. W. Bush به Woodland اهدا شد.
در حالی که احتمال دارد چنین به نظر برسد که بارکد ها همیشه با ما بوده اند اما بارکد ها تا دهه ی ۱۹۷۰ کاربر دی نداشتند . تا اینکه در سال ۱۹۷۴ اولین اسکنر (بارکد خوان) تهیه و تولید شد اولین محصول بارکد گذاری شد .
ایده مصرف از بارکد به مدتی قبل برمی گردد ، در سال ۱۹۳۲ والاس فلینت پیشنهاد داد که جهت کنترل خرده فروشی ها می توان از سیـستم اتوماسیون مصرف نمود در حالی که فکر و ایده او در آن زمان قابل انجام نبود اما او ایده اش را در حرفه ی خود پی گیری کرد . فلینت آدم ی خسیس صاحب یک فروشگاه زنجیره ای مواد غدایی بود . ایده های او در حدود ۴۰ سال بعد منجر به گسترش کد UPCشد .
طی دهه ی ۴۰ ، ۵۰ و ۶۰ چندین نمونه کد مختلف از عبارت bull’s eye , numeral چند نمونه دیگر گسترش پیدا کرد ،تعداد بسياري از نرم افزاهای جزئی باعث گسترش بارکد شدند کاربر د آن در صنعت رونق بیشتری یافت.
٣-٢ ضرورت مصرف از بارکد :
گرداندن فروشگاه کار مساله و پردردسرى است. مدیران صاحبان آن باید از میزان موجودى که از هزاران کالاى کوچک بزرگ دارند، مطلع باشند (کالاهایى که مجبور به خرده فروشى آن هستند در زمان طولانى از انبارهایشان بیرون مى روند.(
همچنین که فروشگاهها، بزرگ بزرگتر شدند تا به فروشگاههاى زنجیره اى امروزى رسیدند، کار مساله و مساله تر شد. نخست مجبور شدند در فروشگاهها را هرچند یکبار ببندند و تمام کیسه ها بسته ها کنسروها را شمارش کنند٬ کار زیاد دشوارى بود.
این کار سخت نرخ بردار بیش از یک بار در سال انجام نمى شد (انبارگردانى)، پس مدیران فروشگاهها مجبور بودند بیشتر کارهایشان را بر اساس حدس و گمان انجام دهند در نهایت این نیاز مادر اختراع شد!
١-٣-٢ سیسـتم بارکدگذارى چگونه شروع شد؟
در سال ۱۹۳۲ گروهى از دانشجویان رشته مدیریت بازرگانى دانش کده هاروارد، تصمیم گرفتند روشى را انتخاب کنند تا بر اساس آن مشتریان کالاى مورد نظرشان را از درون کاتا لوگى پیدا کنند پس با برداشتن کارت هاى ویِژگزینشه چسبانده شده در کنار نام هر کالا و تحویل به مسؤول کنترل و قرار دادن آن در دستگاه کارت خوان و پانچ، مستقیماً کالا را از طریق انبار به باجه کنترل انتقال دهند صورتحساب کامل را دریافت کنند و با اهمیت زیاد تر از تمام صاحبان فروشگاه از موجودى انبار اطلاعات به روزى داشته باشند.