تجارت «کبود» یا تقلب دارویی را بهتر بشناسیم!
تجارت «کبود» یا تقلب دارویی را بهتر بشناسیم!
رییس انجمن علمی داروسازان ایران با تشریح تقلب دارو که برند تجارت «کبود» دنیا شده می باشد، نسبت به عدم نظارت بر کالاهای آرایشی بهداشتی که حتی در سوپرمارکت ها نیز عرضه می می شود، انتقاد کرد.
“حمید خویی” – رییس انجمن علمی داروسازان ایران؛ تقلب دارو را تجارتی کبود در کل دنیا توصیف کرد و همچنین اظهار داشت: نظارت بر کانال عرضه دارو و همچنین بهره بری و استفاده از برچسب اصالت دارو یکی از راههایی می باشد که در سال شمسیهای اخیر منجر به شناسایی داروی تقلبی شده می باشد.
“خویی” با گفتن آنکه حتی داروسازان نیز گاه از صحت سلامت دارو آگاهی نمییابند، ادامه داد: داروخانهها تحت نظارت مستمر قرار دارند و همچنین در صورتی که اصالت دارویی تأیید نشود، نهاد نظام علم پزشکی جدید برخوردهای تنبیهی و همچنین شدیدی با آن موضوع خواهد داشت.
رییس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: تأکید میکنیم که شهروندان از تهیه دارو از نهادهای غیر رسمی جز داروخانهها خودداری کنند.
او همچنین تصریح کرد: هر کالای آرایشی بهداشتی بایستی و حتما توسط ضوابط دولتی عرضه می شود و همچنین پروندههای تخلفی که به نظام علم پزشکی جدید میرسد، مرتبط به عرضه فرآوردههای آرایشی بهداشتی فاقد برچسب اصالت می باشد.
رییس انجمن علمی داروسازان ایران افزود: بر روی عرضه آن محصولات خارج داروخانهها هیچ نظارتی نیست و همچنین هیچ کس روی عرضه محصولات بهداشتی در سوپرمارکتها نظارت نمیکند.
“افاضلی” – پژوهشگر حوزه دارو نیز با اشاره به سود بالای عرضه آن گونه محصولات ناسالم گفت: متأسفانه در مبادی غیر مجاز اینگونه کالاها به وفور دیده میمی شود و همچنین مصرف کنندگان حتماً بایستی و حتما از داروخانه محصولات مورد مستلزم و نیاز و همچنین دارو را تهیه کنند.
او همچنین ادامه داد: داروخانهها و همچنین فروشگاههای معتبر زیر چتر نظارتی خواهند بود و همچنین مصرف کنندگان نیز بایستی و حتما به برچسب اصالت توجه کنند و همچنین با ارسال یک پیامک و اس ام اس و پیامک ساده متوجه شوند آن محصول (اصالتِ مصرف دارد یا خیر) شوند.
“افاضلی” با اشاره به صدمات سنگین مصرف کالاهای غیر استاندارد آرایشی و همچنین بهداشتی اظهار داشت: نهادهای نظارتی نیز بایستی و حتما کنترلهای خود را تشدید کنند ولی متاسفانه دارو و همچنین فراوردههای بهداشتی و همچنین تقلبی در بازار جذابیت ویژه ای جهت سودجویان دارد.
آن مدیر صنایع دارویی جمع آوری آن گونه محصولات از بازار را نیازمند حرکتی عظیم در کل کشور دانست و همچنین خاطرنشان کرد: محصولاتی که در داخل تولید و همچنین آنهایی که به صورت قاچاق وارد میشوند، تا زمانیکه مصرف کننده خود را داشته باشند، افرادی نیز خواهند بود که آن کار را به سهولت انجام دهند و همچنین عدم مصرف باعث میمی شود آن تجارت سود خود را از دست بدهد.