فضای مجازی، در سبد فرهنگی خانواده های ایرانی
فضای مجازی، در سبد فرهنگی خانواده های ایرانی
به نقل از پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ امروزه روش های ارتباطی با دیگران از طریق “اینترنت” افزایش یافته می باشد، پست الکترونیک، پیام های کوتاه، چت روم ها، وب پایگاه ها و همچنین بازی ها، روش هایی جهت گسترش و همچنین حفظ روابط فرهنگی و اجتماعی شده اند. فضای مجازی، نسل جدیدی از فضای روابط فرهنگی و اجتماعی می باشد، که با […]
به نقل از پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ امروزه روش های ارتباطی با دیگران از طریق “اینترنت” افزایش یافته می باشد، پست الکترونیک، پیام های کوتاه، چت روم ها، وب پایگاه ها و همچنین بازی ها، روش هایی جهت گسترش و همچنین حفظ روابط فرهنگی و اجتماعی شده اند.
فضای مجازی، نسل جدیدی از فضای روابط فرهنگی و اجتماعی می باشد، که با وجود آنکه عمر خیلی بسیاری ندارد، توانسته می باشد به خوبی در زندگی شهروندان و مردم شهر جا باز کند.
شهروندان و مردم شهر بسیاری، در سنین متنوع و گوناگون و مختلف و همچنین از تیم های فرهنگی و اجتماعی متغایر و متفاوت در فضای مجازی کنار هم آمده اند و همچنین از فاصله های خیلی زیاد دور در دنیای واقعی، از آن طریق با هم ارتباط برقرار می کنند.
ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده می باشد، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده می باشد، در مباحث آسیب شناختى نهاد خانواده، یکى از محورهاى مهم، بررسى آسیبهاى ناشى از “تحولات خانواده” می باشد.
تحولاتى که خود، منشأ بروز دگرگونىهایى عمیق و همچنین اساسى در نوع روابط و همچنین ارزشهاى خانوادگى مىباشند، بسیارى از آن تحولات و همچنین دگرگونىها از بیرون، بر خانواده تحمیل مىمی شود.
امروزه در بسیاری از خانواده های ایرانی، در سبد فرهنگی خود، شبکههای ماهوارهای، فضای مجازی، رسانههای مدرن می باشد، که هر کدام به نوبه خود بخشی از فرآیند تأثیرگذاری در خانواده را هدف گرفتهاند، از زمانى که اینترنت وارد فضاى زندگى انسان شده تا به امروز، على رغم تمام محاسن و همچنین مزایاى آن هم، یکسرى دغدغهها و همچنین نگرانىهایى را بر خانوادهها تحمیل نموده می باشد، موضوعی که در تمام جوامع موضوعیت داشته و همچنین محدود به جامعه و همچنین یا اقلیتی خاص نمیمی شود.
به دلیل ویژگیهای خاص فضای مجازی و همچنین نو بودن آن پدیده، بسیاری از والدین فرصت، امکان و همچنین یا قدرت کافی جهت شناخت دقیق آن فضا و همچنین کاربردهای آن هم را به دست نیاوردهاند و همچنین عدم آشنایی مناسب آنها با آن فضا و همچنین در مقابل بهره بری و استفاده روزمره جوانان و نوجوانان و همچنین جوانان و همچنین حتی کودکان از آن فضا باعث شده می باشد که، یک فضای محرمانه و همچنین خصوصی در داخل منزل و خانه جهت فرزندان ساخته یا ایجاد می شود و همچنین آنها بدون دغدغه و همچنین بدون احساس وجود ناظر بیرونی به وبسایت و مرکز خبرهای جدید های متنوع و گوناگون و مختلف در آن فضا دسترسی یافته و همچنین بعضاً به دلیل ویژگیهای سنی و همچنین شخصیتی و همچنین کنجکاویهای خود متأثر از فضاهای ناسالم موجود در اینترنت گردند.
اینترنت و همچنین فضای مجازی، به لحاظ کارکرد شناسی، فضایی چند بعدی می باشد که می تواند همزمان تاثیرات و همچنین اثرات مختلفی را در حوزه روانی، تربیتی، اخلاقی و همچنین در یک جمله در جنبه های متنوع و گوناگون و مختلف زندگی اشخاص بر جای بگذارد.
به همین لحاظ، شناخت ویژگی های موثر آن پدیده تکنولوژیک سبب گسترش برنامه جذاب و جالب و خوب ریزی جهت کاستن از تاثیرات و همچنین اثرات نامطلوب و همچنین افزایش بهره برداری از ویژگی های مثبت آن هم می گردد.
بعضی از شبکههای ماهوارهای که به روش تخصصی تمام تمرکز خود را بر مقوله خانواده نهاده می باشد و همچنین پیام مشترک برنامه جذاب و جالب و خوبهای آن شبکهها عبارتند از، “ترویج خانوادههای بیسامان و همچنین لجام گسیخته در مقابل ساختار خانواده، عادی سازی خیانت همسران به یکدیگر، عادی جلوهدادن روابط زناشویی و جنسی و زناشویی و جنسی دختر و همچنین پسر پیش از ازدواج، ترویج فرهنگ همباشی به جای ازدواج و همچنین عادی جلوه دادن سقط جنین جهت دخترک های جوان و ازدواج نکرده” می باشد.
پیامدهای مواجهه مخاطبان ایرانی با برنامه جذاب و جالب و خوبهای شبکههای ماهوارهای دغدغههای بسیاری را جهت جامعه کارشناسی ساخته یا ایجاد کرده می باشد.
بسیاری از کارشناسان خانواده و همچنین بهداشت جنسی و زناشویی و جنسی از برنامه جذاب و جالب و خوبریزی جهت تأثیر فرهنگی آن سریالها، در عادیسازی خیانت زوجین به یکدیگر میگویند.
افزون بر شبکههای ماهوارهای ما مواجه با سیل عظیم دیاو همچنیندیهای سریالهای خارجی هستیم که قسمت و بخش عمده آن سریالها در مقوله زن و همچنین خانواده با ترویج فرهنگ بیحیایی و همچنین بیعفتی وعادیسازی مقوله خیانت، عشقهای ضربدری و همچنین مثلثی، نیت و اراده همراه کردن مخاطب با خود را دارد و همچنین ممکن می باشد مخاطب با گرفتن پیام آن سریالها، با محتوای ارائه شده آنها احساس همذاتپنداری کند.
جوانان و نوجوانان و همچنین جوانان به دلیل موقعیت سِنّی، تمایل بیشتری به تکنولوژی های مدرن نشان می دهند، به خصوص پدیده های مدرن زودتر و همچنین اکثرا و بیشتر متأثّر می شوند.
بنابراین، در آن فضای گسترده و همچنین بی نهایت، انواع مختلفی از اطلاعات در اشکال متنوع و گوناگون و مختلف متن، صوت، تصاویر ویدئویی، عکس موجودند، که از تنّوع بی نظیری برخوردار می باشند.
آن تنوع، از حوزه های علمی تا مذهب و همچنین تفریحی و سرگرم شدن و همچنین از آنجا تا ترویج خشونت و همچنین ترور و همچنین پورنوگرافی و همچنین آزار کودکان گسترانیده شده و همچنین به همین دلیل، سوالی که مطرح می می شود، آن می باشد که آیا فضای مجازی جهت جوانان به خودی خود فضایی خطرناک و همچنین خطرساز می باشد، یا مفید و همچنین موقعیت ساز.
بر آن اساس، فرضیه ای طراحی می می شود که معتقد می باشد، فضای اینترنت متاثّر از نحوه بهره بری و استفاده از آن هم می باشد، که تاثیرات و همچنین اثرات خود را آشکار می سازد و همچنین در مورد جوانان و همچنین جوانان و نوجوانان، نحوه هدایت، کنترل و همچنین نظارت بر آنان می باشد، که سبب ساز تاثیر مثبت یا منفی آن هم می گردد./ موج رسا