محمدجواد مطهری شریف: هویت اساسیترین تأثیر بازیهای رایانهای در کودکان و همچنین جوانان و نوجوانان
محمدجواد مطهری شریف: هویت اساسیترین تأثیر بازیهای رایانهای در کودکان و همچنین جوانان و نوجوانان
شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۶:۱۹ ب.ظ
بیست و همچنین دومین جلسه جبهه گفتمان انقلاب اسلامی برگزار شد
محمدجواد مطهری شریف: هویت اساسیترین تأثیر بازیهای رایانهای در کودکان و همچنین جوانان و نوجوانان
به به گفته پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ بیست و همچنین دومین جلسه جبهه گفتمان انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۱۹ بهمن ماه با موضوع بررسی کردن بازیهای رایانهای برگزار شد. طی آن جلسه که به گفتوگوی صمیمی با محمدجواد مطهری شریف اختصاص داشت، طی آن جلسه که به بررسی کردن اوضاع بازیهای رایانهای و همچنین تاثیرات و همچنین اثرات متقابل آن هم در […]
به به گفته پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ بیست و همچنین دومین جلسه جبهه گفتمان انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۱۹ بهمن ماه با موضوع بررسی کردن بازیهای رایانهای برگزار شد.
طی آن جلسه که به گفتوگوی صمیمی با محمدجواد مطهری شریف اختصاص داشت، طی آن جلسه که به بررسی کردن اوضاع بازیهای رایانهای و همچنین تاثیرات و همچنین اثرات متقابل آن هم در اوضاع فرهنگی جامعه اقدام.
مطهری شریف در ابتدای بحث با اشاره به آن فرمایش مقام معظم رهبری که: «در هر شرایطی با نگاه واقعبینانه به دنبال آرمانها باشید»، نگاه به آرمانها در هر موضوعی بایستی و حتما مورد توجه قرار گیرد خصوصاً در مسائلی که ارتباط مستقیم با موضوع فرهنگ دارد.
آن کارشناس مسائل رایانه، موضوع گسترش روزافزون بازیهای رایانهای و همچنین مقدار و اندازه و میزان نفوذ آن هم در میان اقشار متنوع و گوناگون و مختلف جامعه را مورد اشاره قرار داد و همچنین گفت: «کودکان و همچنین جوانان و نوجوانان نسبت به سایر اقشار، تأثیرات بیشتری از بازیهای رایانهای میگیرند. اساسیترین تأثیر بازیهای رایانهای که در رفتار فردی و همچنین فرهنگی و اجتماعی کودک و همچنین نوجوان نمود عینی دارد، موضوع هویت می باشد»
او همچنین در ادامه با توضیح آن مطلب که هویت به معنای چیستی و همچنین کیستی فرد و همچنین یکی از پیچیدهترین مباحث روانشناسی می باشد، گفت: «براساس نظریههای معروف روانشناسی، جنبه فرهنگی و اجتماعی من. من به عنوان قسمت و بخش خودآگاه شخصیت انسانی، عکسی از خود را شکل می دهد که قسمت مهمی از آن هم مرتبط به جایگاه او در اجتماع می باشد. داشتن هویت مستقل و همچنین ممتاز به صورت فردی و همچنین فرهنگی و اجتماعی یک رکن اصلی در زندگی آدمی محسوب می می شود.پاسخ به سوال کیستی چه در سطح فردی یا زندگی جمعی همواره یکی از دغدغه های انسان بوده می باشد. هویت و همچنین نوع جهتگیری آن هم در دوران کودکی و همچنین نوجوانی، مشخص کردنکننده بسیاری از سمتگیریها، تصمیمات و همچنین رفتارهای انسان در جوانی و همچنین سنین بالاتر خواهد شد.»
محمدجواد مطهری شریف با اشاره به تغییر شکل فرآیند هویت یابی در دوران مدرن گفت: « در قبل، مکان نقش کلیدی در خلق هویت فرهنگی و اجتماعی اشخاص داشت ولی باید توجه داشت بهدنبال وقوع پدیده مدرنیته و همچنین خصوصاً بدنبال ظهور فناوریهای نوین اطلاعاتی و همچنین ارتباطی، نقش مکان در شکل دهی به هویت خیلی زیاد کمرنگ شد، چرا که رسانهها و همچنین فناوریهای ارتباطی قادرند فرد را از مکان خودش جدا کنند و همچنین به جهان پیوند بزنند، در پس نتیجه آن می شود که اشخاص با منابع هویتیابی متکثری روبهرو خواهند بود و همچنین هویتیابی شکلی غیرمحلی و همچنین جهانی پیدا کرده می باشد. گیدنز بهعنوان یکی از بانفوذترین جامعهشناسان دنیا در قرن اخیر جامعه شناس جهت شرح تغییر نقش مکان از اصطلاح از جا کندگی بهره بری و استفاده می کند .از جاکندگی به معنای کنده شدن روابط فرهنگی و اجتماعی از محیطهای محلی از یکسو و همچنین تجدید ساختار آن محیطها در پهنه های نامحدود زمانی- مکانی(مانند فضای مجازی) می باشد.»
آن کارشناس مسائل IT در مورد معظلات و مسائل و مشکلات ناشی از بحران هویت گفت: «احساس پوچی، تحلیل رفتن از درون، از خود بیگانگی، احساس تنهایی در جمع و همچنین جامعه، جست و همچنین جوی هویت منفی، بی هدفی و همچنین سردرگمی، هیجانات جانشین پذیر، داشتن شخصیتی منفعل و همچنین معظلات و مسائل و مشکلات دیگر از آن دست، حاصل بروز بحران هویت در جوامع بشری می باشد »
او همچنین با اشاره به جدایی ناپذیر بودن مقوله فناوری و همچنین فرهنگ گفت: «موضوع ناتوی فرهنگی و همچنین فناوری های نوین و همچنین حمله به هویت اسلامی ایرانی همواره مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته تا جایی که رهبر انقلاب در ابن ارتباط فرمودهاند: کشور امروز خوشبختانه درگیر جنگ نظامى نیست امّا درگیر جنگ سیاسى می باشد، درگیر جنگ اقتصادى می باشد، درگیر جنگ امنیّتى می باشد و همچنین بالاتر از همه درگیر جنگ فرهنگى می باشد؛ یعنی یک جنگ می باشد. یعنى آن را در صورتی که کسى نداند، آن هموقت خواب خواهد ماند؛ در صورتی که کسى نداند خواب خواهد ماند. همینقدر که ندانید دشمن در صدد حمله می باشد و همچنین آن حمله از کجا می باشد و همچنین چگونه می باشد، بایستی و حتما مطمئن باشید شکست میخورید؛ بایستی و حتما بدانید که دشمن چهکار میکند. امروز صحنهى کشور آن می باشد. به آن توجّه بشود که امروز جوون کشور ما در معرض تهدیدهاى خطرناک فکرى می باشد. امروز ابزارها زیاد می باشد، امروز آن وسایل ارتباطى که وجود دارد که یک حرف و همچنین یک فکر کردن و اندیشیدن کردن و اندیشیدن غلط را میتواند به شکل وسیعى توسعه بدهد، آن همروز وجود نداشت؛ امروز در اختیار همه هست.»
مطهری شریف با اشاره به نقش مستقیم بازیهای کامپیوتری در اثرگذاری بر هویت اشخاص گفت: «اصولاً ارزشها بر باورهای آدمی اثر مستقیم دارد. از سوی دیگر باورها نیز اثر مستقیمی بر اهداف و همچنین انگیزههای انسان دارد. پس نتیجه آن می شود که آنکه تغییر ارزشها حتی میتواند انگیزه انجام مسائل متنوع و گوناگون و مختلف و همچنین باورهای ما را تحت اثر قرار دهد. بازیهای کامپیوتری د رتلفیق با شبکههای فرهنگی و اجتماعی، بازیهای انلاین را وارد عرصه زندگی شهروندان و مردم شهر نموده اند. آن امر نهایتاً میتواند به آرامی و همچنین کاملاً نامحسوس سبب تغییر ارزشها و همچنین جهانبینی در میان افراد جامعه می شود که پس نتیجه آن می شود که نهایی آن هم هم ساخته یا ایجاد تغییرات بنیادین در ارزشهای فرهنگی و اجتماعی می باشد.»
محمدجواد مطهری شریف در پایان سخنان خود، مشخصات یک بازی رایانهای خوب را اینگونه تعریف کرد: «یک بازی رایانهای مطلوب بایستی و حتما در عمل باعث ساخته یا ایجاد اتفاقات مثبتی می شود؛ اتفاقاتی همچون: ساخته یا ایجاد و همچنین تقویت ارزشهای اسلامی و همچنین ایرانی، ساخته یا ایجاد روحیه خودباوری در کاربران، ساخته یا ایجاد روحیه اعتماد به نفس در کاربران خصوصاً کودک و همچنین نوجوان، تقویت هویت ملی و همچنین افتخار به ایرانی بودن، پرهیز از هرگونه اباههگری و همچنین بداخلاقی، عدم خشونت و همچنین ساخته یا ایجاد اهداف و همچنین انگیزههای مثبت در ذهن کاربران.»/خبرگزاری دانشجو

