۱۴ نکته برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد
پروگرام ریزی برای کنکور، مثل تمام فرآیندهای تحصیلی نیازمند یک نگاه دقیق است ولی نکته با اهمیت این است که قبل از اینکه ما برنامـه ای دقیق جهت مطالعه داشته باشیم، نیازمند این هستیم که شرایطی جهت مان آماده شود؛ به مفهوم شما زمانی می توانید برنامـه خوب جهت کنکور داشته باشید که مقدمات آن را فراهم کرده باشید.
ابتدا بهتر است بدانید با توجه به اصل فرق های فردی، هر کس ویژگی مربوط به را دارد و نمی توان برنامـه ثابتی جهت تمام نوشت و گفت همگی اینطور عمل کنند تا خوب شوند. این فرق های آدم هاست که باعث شده مسیر خوب یت جهت تمام یکسان نباشد.
هر فردی ویژگیها خود را بهتر می شناسد با مهارت ها، توانایی ها، نقاط قوت ضعف خود بیشتر آشناست و با شناختی که از اصول پروگرام ریزی صحیح به دست می آورد، می تواند پروگرام ای متناسب با خصوصیات ی خودش تنظیم نماید . برای مثال شما این آبعضی را نسبت به خود دارید که شب ها خوب درس می خوانید یا صبح ها؛ پس با توجه به این خصوصیات پروگرام ریزی مفرق خواهد بود.
در این مطلب، اصول مربوط به پروگرام ریزی صحیح را معرفی می کنیم تا به معرفت کافی در این زمینه برسید؛ ولی این نکته قابل توجه است که اگر عزم و همت عمل به این پروگرام ریزی ها نباشد، پروگرام شما تنها در میزان نوشته باقی خواهد ماند.
۱۴ نکته برای خوب یت در کنکور کارشناسی ارشد
۱- قبل از هر چیزی اهداف خود را روشن بکنید
فرد هدفمند موفق کسی است که برای روزها، هفته ها و ماه های پروگرام ریزی نماید . جهت شروع بایستی اهداف را به دو گروه بلندمدت کوتاه مدت تقسیم کرد؛ مثلا: هدف بلندمدت، فراگیری کل منابع کنکور؛ هدف کوتاه مدت: بررسي چند فصل در این ماه. دقت داشته باشید اهداف کوتاه مدت جدا از بلندمدت نیست. در اصل هدف کوتاه مدت جزیی از بلندمدت است. این وهله قدم زیاد مهمی است چون انگیزه زیاد ی در این مسیر به شما می دهد.
۲- اهداف تان را زمان بندی بکنید
اینکه جهت کدام درس چقدر وقت نیاز دارید را معین بکنید . (با توجه به آسان و سخت بودن منابع و اینکه هر درس چه ضریبی در کنکور رشته مورد علاقه شما دارد.) فرصت هایی را که نیاز دارید تا صرف تحقق اهداف پروگرام تان شود، معین بکنید تا در نهایت معلوم شود چقدر زمان در روزانه یا هفته می بایست به آن مساله اختصاص دهید. به عنوان مثال اگر قرار باشد کتاب ۲۰۰ صفحه ای در طول یک ماه خوانده شود لازم است حداقل روزی ۱۱ صفحه از کتاب تحقيق شود و این حداقل نیاز به ساعت دارد.
۳- اهداف را اولویت بندی بکنید
کارهایی که می خواهید انجام دهید، برحسب اولویت ها میزان اضطرار ارزش شان طبقه بندی بکنید . با کیفیت ترین زمان ها و اوقات را برای مهمترین کارها قرار دهید. در این صورت، چنانچه زمان کم داشته باشید و یا به هر دلیل نتوانید به تمام اهداف و کارهای تان برسید، مطمئن هستید که اهداف و پروگرام های اصلی را انجام خواهید داد.
۴- پروگرام تان را متناسب با توانمندی هایتان تنظیم بکنید
پروگرام بایستی در میزان توان تان باشد، پس بایستی مطابق طاقت توان جسمی روحی تان برنامـه را طرح ریزی و اجرا بکنید و از میزان تعادل خارج نشوید. برنامـه هایتان را می بایست بین مطالعه، تفریح، عبادت، خرید، ورزش … تقسیم بکنید .
یعنی هر کدام در خود باید باشد و حذف آنها در این دوره کار غلط ی است. تک بُعدی عمل نکنید. اگر خواببعضی هستید حتمـا در این مدت حداقل چند بار به خانواده سر بزنید در صورتی که امکان نداشت، روزانه یا یک روز در بین ارتباط تلفنی خود را با آنها حفظ بکنید . زمانی را برای استراحت، خرید یا دیدن فیلم جالب های آرام بخش و امیدبخش تعیین بکنید . حواستان باشد حذف یکی از موارد مورد نیاز و تک بُعدی عمل کردن باعث می شود اواسط یا اواخر راه که وقت طلایی درس خواندن تان است و باید نتیجه را دریافت بکنید ناگهان مأیوس و ناامید و خسته خواهید شد و از ادامه مسیر غافل می شوید.
۵- استعداد درخشان تان را دریابید
در سال ۱۳۸۵ وزارت علوم، در آیین نامـه استعدادهای درخشان قانونی را تصویب کرد که به سبب آن هر دانشبرخي می تواند از بین رتبه های برتر در دوره های کارشناسی و با توجه به معدل کل، افراد را بدون کنکور وارد دوره کارشناسی ابیشتر شدن نماید . (اگر جزو معدل های بالای کلاس تان هستید، می توانید این مورد را پیگیری بکنید .)
۶- لیست منابع را تهیه و تولید بکنید
منابع کارشناسی ارشد، تغییر می نماید و مثل کارشناسی همـواره ثابت نیست. اما مواد امتحانی (منابع کتبی که مربوط به مواد امتحانی است)، قبلا تصویب شده و ثابت می باشند . تولید و ساخت لیست دقیق منابع کارشناسی اافزایش با توجه به رشته تان زیاد ارزش دارد.
۷- سوالات سال قبل را بخوانید
حتمـا موارد کنکور سال های قبل را تولید و ساخت بکنید در دوره های مرور که در پروگرام تان دارید آنها را بخوانید. تعدادی از موارد مانند سال های قبل خواهد بود اینکه معین می شود کدام فصل ها مهمتر از فصل های دیگر است و می توانید در پروگرام ریزی زمانی روی این فصل ها مانور بدهید.
۸- نگـران فراموش کردن نباشید
از آنجایی که منابع کارشناسی ابیشتر شدن حجیم می باشند ، زیاد از افراد نگـران این موضوع هستند که مطالبی را که تحقيق می کنند فراموش شان شود و همین حس به آنها اضطراب اضطراب می دهد؛ احساس ی که مطابق با واقعیت نیست و وقت مواجهه با آزمون های آزمایش ی خواهید دید که تمام مطالب در ذهن تان فراخوانی خواهد شد.
۹- با موفق شده ها حرف بزنید
شما می توانید از افرادی که تازه قبول شده اند و این وهله را با موفق یت پشت سر گذاشته اند یا اساتید در این رشته یا مشاورین دانش کده به عنوان پشتیبان یاری بگیرید.
۱۰- مواظب تغییر رشته باشید
دوست ها عزیز شما می توانید بدون توجه به رشته ای که در دوره کارشناسی از آن فارغ التحصیل شده اید، رشته ای غیرمرتبط را جهت آزمون کارشناسی اافزایش انتخاب بکنید ولی به این نکات تذکر بکنید :
* افراد در رشته ای که در دوره کارشناسی فارغ التحصیل مخ شوند در مقطع کارشناسی ابیشتر شدن موفق ترند همين طور احتمـا ل قبولی آنها در کارشناسی ابیشتر شدن هم بیشتر است.
* افرادی که در رشته های غیر ارتباط قبول می شوند، نیاز به گذراندن دروس پیش نیاز دارند که بایستی جهت آن زمان و نرخ داشته باشند.
* با شرکـت در رشته ای غیرمرتبط، دیگر نمی توانید از قبولی بدون کنکور کارشناسی ابیشتر شدن استفاده بکنید .
۱۱- درس های کمتری بردارید
چنانچه قصد دارید نیز در کنکور شرکت بکنید هم دروس طول ترم را در دوره کارشناسی بگذرانید، بایستی سعی بکنید دروس کمتری را بردارید؛ ولی حواس تان باشد که در صورت قبولی در دانش کده درسی از دروس دانش کده باقی نمانده باشد که همین مسئله جهت تان دردسرساز شود.
۱۲- جهت تغذیه و سلامت ارزش قائل باشید
تغذیه درست و مناسب به ویژه در این ایام، ورزش کردن و تعریق، شنا و به کارگیریروش های ریلکسی شن می تواند باعث سرزندگی، شادابی و کاهش تنش شما شود.
۱۳- از اندازه داوطلبان نترسید
در مسیر تلاش برای کسب علم، هیچ گاه ناامید نشوید و انگیزه های را حفظ بکنید . دانشجویانی بوده اند که با بهانه های مختلف مانند «مساله است»، «من که قبول نمی شوم»، «من نمی توانم»، «حوصله مطالعه و درس خواندن ندارم» … متوقف شده اند. تعدادی از افراد همـواره سیاه لشگر می باشند و تعداد خیلی کمپانی کننده ها نمی بایست در انگیزه شما تاثیر بد بگذارد.
۱۴- انگیزه های را حفظ بکنید وتا رسیدن به اهداف از پا ننشینید
کنکور ارشد رقابت است موفق یت از آنِ افرادی است که به صورت اصولی، بیشترین تلاش زحمت را کشیده اند، در انتها فراموش نکنید قبول نشدن در کنکور ارشد، انتها زندگی نیست. شما می توانید دوباره شرکـت بکنید . برنامـه سال قبل را مرور بکنید تا عیب های پروگرام روند برنامـه ریزی را کشف بکنید .